Sidwell Friends School (Middle School renovation and addition)

Web Abstract: 
Case study of the renovation and addition project at Sidwell Friends School (SFS) campus that transforms the Middle School's fifty-year-old facility into an exterior and interior teaching landscape. Designed to foster an ethic of social and environmental responsibility in each student, the facility demonstrates a responsible relationship between the natural and the built environment. Smart water management was the focus of the project design. A central courtyard with a rain garden, pond, and constructed wetland has been designed to utilize storm and wastewater for both ecological and educational purposes. More than 50 plant species, all native to the Chesapeake Bay region, were introduced in the landscape and there was extensive use of reclaimed stone for steps and walls and concrete containing recycled slag for walkways. Includes details of the site context, sustainable practices, monitoring information, maintenance, and lessons learned.
Media Type: 
Text
Publication Date: 
12/31/2007
Resource List Category: 
References to Books and Other Media