Living and Learning in a Sustainable Community.

Web Abstract: 
Profiles The Commons at Vanderbilt University. The 300,000 square foot residential village consists of five new residence halls and five renovated ones, along with a freestanding dining facility. Each hall contains at least one classroom and a faculty apartment, along with music practice rooms and student amenities. The exteriors carefully match the historic campus architecture. Abundant sustainability features include extensive recycled content and extra insulation. Project statistics, a list of design and construction participants, and list of materials used are included.
Author: 
Dixon, Baird
Journal: 
Environmental Design and Construction
Media Type: 
Text
Publication Date: 
08/31/2009
Page Numbers: 
28-30,32
Resource List Category: 
References to Journal Articles